22.5 C
Bratislava
štvrtok, 19 septembra, 2024
46 300 1 430 18 600

DSV kupuje 300 elektrických kamiónov od Volvo Trucks

Volvo Trucks a globálna logistická spoločnosť DSV podpísali dohodu o dodávke 300 elektrických ťažkých nákladných vozidiel.

Ide o jednu jednu z najväčších komerčných objednávok elektrických nákladných vozidiel pre Volvo Trucks. Zároveň táto dohoda posilní postavenie DSV, ktorá má ambíciu byť jedným z najväčších prevádzkovateľov firemných flotíl elektrických nákladných vozidiel v Európe.

DSV elektrifikuje flotilu

DSV denne po celom svete prepravuje tovar prostredníctvom viac než 20 000 nákladných vozidiel. V nasledujúcich rokoch preto plánuje výrazne zvýšiť podiel elektrických vozidiel vo svojej flotile. Do prevádzky chce uviesť až 2 000 elektrických nákladných vozidiel do roku 2030.

DSV kupuje Volvo Trucks Volvo FH Aero Electric
Foto: Volvo Trucks

Dohoda zahŕňa nielen 300 plne elektrických vozidiel, ale aj 500 nákladných vozidiel Volvo Trucks poháňaných naftovými a plynovými motormi. Všetky vozidlá budú dodané v priebehu rokov 2024 až 2026. Tento krok je dôležitým míľnikom pre Volvo Trucks aj DSV, pretože obe spoločnosti podporujú prechod na ekologickejšiu cestnú dopravu.

Úspech pre Volvo FH Aero Electric

Medzi nové dodávané vozidlá bude patriť aj nový model Volvo FH Aero Electric, ktorý dostal vylepšenú aerodynamiku a má vyššiu energetickú efektívnosť. DSV už v súčasnosti prevádzkuje elektrické nákladné vozidlá Volvo Trucks vo Švédsku a Dánsku a investuje do nabíjacej infraštruktúry, ktorá využíva elektrinu zo solárnych panelov.

Od roku 2019 dodala Volvo Trucks viac ako 3 800 elektrických nákladných vozidiel zákazníkom v 46 krajinách. Švédsky výrobca sa hrdí najširšou ponukou v odvetví elektrických nákladných áut, s ôsmimi plne elektrickými modelmi pre rôzne aplikácie, vrátane mestskej distribúcie, odpadového hospodárstva, regionálnej prepravy a stavebníctva. Elektrické nákladné vozidlá Volvo majú za sebou v prevádzke viac ako 90 miliónov kilometrov.

Nabíjačka pre Volvo FH Aero Electric
Foto: Volvo Trucks

Dodržiavajú svoje klimatické záväzky

Roger Alm, prezident spoločnosti Volvo Trucks, vyjadril spokojnosť s prehĺbením partnerstva. Podľa neho je táto objednávka dôkazom dôvery vo Volvo Trucks a ukazuje, že doprava s nulovými emisiami je životaschopnou možnosťou už dnes.

Søren Schmidt, generálny riaditeľ DSV Road, ho doplnil a dodal, že ako globálny líder v logistike chce DSV zostať v popredí zelenej transformácie. „Táto dohoda je skvelým príkladom toho, ako môžeme nové technológie uvádzať do praxe vo veľkom rozsahu, aby boli dostupnejšie pre našich zákazníkov.“ DSV a Volvo Trucks sa zaviazali k iniciatíve Science-based Targets, ktorá podporuje opatrenia na znižovanie emisií v súlade s cieľmi Parížskej dohody.

Aktuálne
Prečítajte si aj