11.1 C
Bratislava
piatok, 18 októbra, 2024
46 300 1 430 18 600

Elektrický Ford Explorer bude z Európy

Spoločnosť Ford predstavila úplne nový plne elektrický model Explorer, ktorý bol navrhnutý a vyrobený v Nemecku.

Ford Explorer ponúka množstvo digitálnych funkcií a technológií, ktoré zlepšujú zážitok z jazdy a poskytujú vyššiu úroveň komfortu a pripojenia pre vodičov a cestujúcich. Poznáme aj jeho slovenské ceny, ktoré nájdete na konci článku.

Ford Explorer fotka v pohybe na ceste
Foto: Ford

Technologické Inovácie

Jednou z hlavných predností nového modelu je nadrozmerná pohyblivá dotyková obrazovka SYNC Move2, ktorá spolu s plne prepojeným informačno-zábavným systémom poskytuje bezdrôtovú integráciu aplikácií a zvuk prispôsobený interiéru.

Nový Ford Explorer je navrhnutý tak, aby bol ideálnym spoločníkom na cestách v meste aj mimo neho. S úložným priestorom o objeme približne 470 litrov v päťmiestej verzii ponúka dostatok miesta na všetky potreby.

Ford Explorer nový interiér
Foto: Ford

Medzi vodičom a spolujazdcom na prednom sedadle sa nachádza 17-litrová konzola, do ktorej sa zmestí napríklad aj 15-palcový notebook. Toto riešenie, spolu s vlastnou uzamykateľnou skrinkou a bezdotykovým prístupom do batožinového priestoru, nastavuje nový štandard pre praktickosť.

Nový Ford Explorer má moderný interiér
Foto: Ford

Rýchle nabíjanie

Interiér vozidla je vybavený prémiovými materiálmi, tvarovanými športovými sedadlami a sofistikovaným soundbarom. Explorer sa môže pochváliť rýchlym nabíjaním, ktoré umožňuje nabiť batériu z 10 na 80 % za 25 minút. Majitelia vozidla budú mať prístup k 500 000 nabíjacím miestam po celej Európe do konca budúceho roka.

Ford Explorer z profilu
Foto: Ford

Nový plne elektrický Explorer je prvým modelom vyrábaným v novom centre Ford Cologne EV Centre v Nemecku. Dostal aerodynamický exteriér a asertívny štýl, ktoré sa snažia odzrkadľovať „ducha“ ikonického amerického SUV od Fordu.

Pokročilé funkcie a komfort

Infotainment SYNC Move 2 udržuje cestujúcich pripojených cez pohyblivú 15-palcovú dotykovú obrazovku, ktorá poskytuje priestor na odkladanie vecí. Štandardná priehradka na dva veľké smartfóny je vybavená bezdrôtovou nabíjačkou a systém SYNC Move poskytuje bezdrôtovú kompatibilitu so systémami Android Auto a Apple CarPlay.

Cennik modelu Ford Explorer
Zdroj: Ford

Ford Explorer je k dispozícii vo variantoch s pohonom zadných kolies a pohonom všetkých kolies. Štandardná výbava zahŕňa vyhrievané predné sedadlá a volant, masážne sedadlo vodiča a klimatizáciu s individuálnym nastavením teploty pre vodiča a spolujazdca. Bezpečnostné asistenčné systémy zahŕňajú asistent zmeny jazdného pruhu a asistent pre bezpečné opustenie vozidla, ktorý upozorňuje na blížiacich sa cyklistov pred otvorením dverí.

Ford predstavil model Explorer
Foto: Ford
Aktuálne
Prečítajte si aj